Om Luleå Adventure

Anki och Mauro

Vi som driver Luleå Adventure heter Mauro Marchesoni och Anki Andersson. Tillsammans med våra medarbetare och våra hundar hälsar vi er välkomna.

Om oss

Mauro

Mauro kommer ursprungligen från Trento i norra Italien flyttade till Sverige 1994, och bosatte sig här i Luleå. Sitt intresse för hundar har han alltid haft. Men intresset för draghundar växte fram när hans dotter ville ha en hund. den första hunden blev Laika som var en blandning mellan Alaskan Husky och Malamut. Med åren blev flocken större och utökades med flera Siberian Huskys och idén på ett turistföretag väcktes.

Anki

Anki är från Gammelstad/Luleå. Har alltid varit intresserad av hundar och haft många olika raser genom åren. Sedan jag träffade Mauro har Siberian Husky legat varmt om hjärtat.

Hur går det till?

Vi har lite olika hundspannsturer att erbjuda. Dels olika turer på dagen och även hundspannsturer på kvällen, som kan vara ett spännande alternativ. Våra turer är anpassade både för familjer med barn i olika åldrar och för mera äventyrliga själar. Vårat motto är flexibilitet. Vi kan också erbjuda transfer från erat hotell. Det finns också möjlighet att boka vedeldad bastu.

Om våra hundar

Då vi har kopplat hundarna i spannet är dom väldigt ivriga att komma i väg och det är ett fasligt skällande och gläfsande. För att minska stressnivån hos hundarna är det viktigt att man är snabb att sätta sig på plats i släden. När Guidens ropar GÅ, exploderar hundarna och rusar iväg i en väldig fart. Efter ett par kilometer lugnar hundarna ner sig och börjar trava i ett lagom tempo. Guiden ger kommandon åt hundarna som outtröttliga springer genom skogen, över öppna fällt och vattendrag. Läs mer om våra hundar.

Ett tillfälle för fotografering och fikapaus

Efter halva vägen stannar vi och låter hundarna ta igen sig och samtidigt finns det tillfälle att fotografera. Sedan fortsätter färden hemåt igen. Väl tillbaka hjälps vi åt att sela av hundarna och släpper in dom i hundgårdarna.

Om oss

Mer om Luleå Adventure:

Företaget Luleå Adventure bildades 2006 och drevs från början som ett hobbyföretag på sidan av jobbet åt Luleå Kommun. Sedan 2016 drivs företaget på heltid

Vårt företag ligger mellan Ale och Selet som är två små byar c: a 40 km sydväst om Centrala Luleå. Ale är en gammal by med en lång historia. En kvarn från mitten av 1600-talet finns bevarad och på sommaren används den som ett café. I Selet finns ett gammalt järnbruk från 1700 talet bevarat som numera ingår i ett naturreservat.

Nya hundgårdar byggdes under sommaren och inköp av fler hundar gjordes. Grill och bastukåta byggdes under hösten . På senhösten fick vi 6 nya söta sibbevalpar. Under vintern 2017 har vi tagit emot en hel del turister från olika delar av världen. Vi erbjuder en familjär upplevelse nära den norrländska naturen . Du som kommer till oss får träffa våra glada och duktiga hundar.

Om oss